Jungheinrich versterkt innovatie en duurzaamheid met Sortimo

In een wereld waar efficiëntie en innovatie de drijvende krachten zijn achter zakelijk succes, heeft Jungheinrich, een toonaangevende speler in logistieke oplossingen, de volgende stap gezet door een samenwerking aan te gaan met Sortimo.

Een slimme keuze voor de toekomst

Deze samenwerking richt zich op het optimaliseren van de bedrijfswageninrichting voor de wereldwijd ingezette servicevoertuigen van monteurs en technici. Dankzij dit partnership worden de logistieke processen niet alleen efficiënter, maar ook duurzamer, met als doel een maximale levensduur van de inrichting en een minimale ecologische voetafdruk.

Global agreement: efficiëntie op internationaal niveau

Jungheinrich AG heeft, net als andere internationale bedrijven, een global agreement gesloten met Sortimo International. Deze samenwerking zorgt ervoor dat de inrichting van servicevoertuigen over de hele wereld gestandaardiseerd wordt. Deze gestroomlijnde aanpak levert aanzienlijke voordelen op: een betere inkoopstrategie, lagere kosten en internationale uniformiteit. Tegelijkertijd blijft de inrichting voldoen aan alle eisen die Jungheinrich lokaal in de verschillende landen stelt, zonder concessies te doen aan kwaliteit of functionaliteit.

De eerste elektrische servicebussen: een vooruitstrevende stap

Met de blik op de toekomst heeft Jungheinrich in Nederland de eerste elektrische servicebussen geïntroduceerd. Dit is een belangrijke stap in de richting van verduurzaming, passend bij zowel de wettelijke klimaatdoelstellingen als de eigen bedrijfsdoelstellingen. Recent zijn de eerste vijf elektrische servicebussen de weg opgegaan. “We zijn jaren geleden al begonnen met het zoeken naar manieren om onze CO2-uitstoot te verminderen, bijvoorbeeld door het rijgedrag van onze monteurs aan te passen en gewicht te besparen in onze servicebussen, zonder in te leveren op servicekwaliteit,” vertelt Peter van Egmond, Director After Sales van Jungheinrich.

Wereldwijde uitrol: Sortimo als preferred supplier

Recent besloot het Duitse hoofdkantoor van Jungheinrich een aanbesteding uit te schrijven voor alle nieuwe bedrijfswageninrichtingen wereldwijd. “De keuze om Sortimo als één van de twee preferred suppliers te selecteren was logisch vanwege de vele voordelen van de SR5 bedrijfswageninrichting: het is gewicht besparend, ruimte-efficiënt en biedt talloze mogelijkheden voor maatwerk met accessoires,” legt Van Egmond uit. “Voor ons in Nederland was het dan ook snel duidelijk dat we verder wilden gaan samenwerken met Sortimo.”

 

De weg naar de toekomst: duurzaamheid en innovatie

In samenwerking met Mercedes Benz dealer Van Mossel en Sortimo zal Jungheinrich de komende jaren ongeveer 190 dieselvoertuigen gefaseerd vervangen door elektrische voertuigen zoals de Mercedes Benz  eCitan, eVito en eSprinter. Al deze voertuigen worden uitgerust met een Sortimo SR5 bedrijfswageninrichting, wat zorgt voor een naadloze integratie van Jungheinrich’s werkzaamheden in combinatie met de modulaire oplossingen van Sortimo. Een voorbeeld hiervan is de integratie van Sortimo’s WorkMo systeem. Dit slimme alternatief vermindert de noodzaak om zware gereedschapskisten te tillen, wat niet alleen efficiënter is, maar ook de veiligheid van de monteurs vergroot.

We zijn enorm trots op de introductie van onze eerste goed uitgeruste elektrische servicebussen. De samenwerking met Sortimo is niet alleen professioneel en goed georganiseerd, maar onderstreept ook onze gezamenlijke inzet om klanten niet alleen binnen magazijnen en warehouses, maar ook onderweg, de beste logistieke oplossingen te bieden,

Peter van Egmond Director After Sales van Jungheinrich

Waarom Sortimo de logische keuze is voor global accounts

Met 1300 medewerkers en aanwezigheid in meer dan 40 landen en 5 continenten wordt Sortimo International geleid vanuit het hoofdkantoor in Duitsland. Sortimo is wereldwijd dé marktleider op het gebied van professionele bedrijfswageninrichtingen, ladingbeveiliging en mobiele transportoplossingen voor internationale én lokale ondernemingen in de servicesector, installatiebranche en industriële sector. Sortimo is een veel gevraagde partner in de automotive industrie als het gaat om maatwerk concepten voor bedrijfswageninrichtingen. Deze oplopende vraag heeft tot wereldwijde groei geleid. 

Bedrijven met een internationale aanwezigheid profiteren van Sortimo’s innovatieve en flexibele oplossingen, die niet alleen voldoen aan lokale wet- en regelgeving, maar ook bijdragen aan duurzaamheid en kostenbesparing. Door te kiezen voor Sortimo kunnen global accounts rekenen op een partner die hun ambities deelt om toekomstgerichte, efficiënte en duurzame oplossingen te implementeren. Dit maakt Sortimo de ideale partner voor bedrijven die willen innoveren en tegelijkertijd hun operationele efficiëntie willen verbeteren.

Bent u klaar voor de transitie naar elektrisch rijden?

Overweegt u om uw wagenpark te verduurzamen en efficiënter in te richten? Neem een voorbeeld aan Jungheinrich en ontdek hoe een innovatieve aanpak uw bedrijf vooruit kan helpen.

Neem contact op met:

André Snellink
asnellink@sortimo.nl
+31 (0)6 83 52 40 25

Reactie schrijven

Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.

* gemarkeerde velden zijn verplicht.

Vul a.u.b. het verplichte veld in.

0 reacties

  • Er zijn nog geen reacties, u kunt de spits afbijten!
    Wij zijn blij met uw feedback op dit artikel.